top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIws Holland

Opening World Watercolor Masters


Donderdagavond 30 mei jl. werd de tentoonstelling World Watercolor Masters 2019 in Arti Legi, Gouda officieel geopend. De opening startte met een mooi filmpje gemaakt door Jos Antens (voor de link, klik hier). Vervolgens spraken voorzitter IWS Holland Hannie Rieuwerts, voorzitter IWS Global Anatur Dogan en directeur van het Museum Gouda Marc de Beyer.

We zijn enorm trots op deze expositie! Hier, in Gouda, zijn voor het eerst in Nederland meer dan 80 aquarellen te zien uit binnen- en buitenland. De kwaliteit is hoog, dat horen we van veel bezoekers. Vóór de opening werd de expositie dan ook al goed bezocht: meer dan 1000 bezoekers waren de eerste dag al binnen om de aquarellente bekijken. De eerste workshop met Igor Sava was een groot succes en de demo's, die in de middag gegeven werden, 'waren een succes. Het was een dag die alle verwachtingen overtrof.

We hopen dat ook de komende dagen veel bezoekers naar Gouda komen, om de werken van internationale en nationale aquarellisten te bewonderen, maar ook om te schilderen en elkaar te ontmoeten. "Peace and harmony is our goal, through the medium of watercolor", zoals Anatur Dogan in zijn speech vertelde.

zie hier een mooi filmpje van de opening:

zie hier een foto impressie van de opening


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ons kaderlid Titus Meeuws heeft wel een heel bijzonder project gerealiseerd : Hij vervaardigde een 4 delige Pod Cast documentaire serie over Zintuig in de kunst te beluisteren via de link : https://sp

schilderdag

bottom of page