top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIws Holland

Unieke tentoonstelling: China en Nederland samen in aquarel!


Een aantal leden van IWS Holland gaan exposeren samen met 30 Chinese kunstenaars in het Weefhuis in Zaandijk!

Met 40 uitstekende aquarellen van Chinese en Nederlandse kunstenaars presenteert deze tentoonstelling een cultureel mozaïek van verschillende onderwerpen en stijlen. Ze laten ook de ontwikkeling van de technische en expressieve mogelijkheden van de Aquarel zien als eigentijdse kunstvorm.

Sinds aan het einde van de 19e eeuw aquarelverf in China werd geïntroduceerd, hebben Chinese kunstenaars van verschillende generaties zich deze mooie kunstvorm eigen gemaakt . Door hun inspanningen hebben zij van het aquarel een belangrijk genre in de Chinese kunsten gemaakt. Dankzij de steun van de Chinese overheid aan culturele aangelegenheden is er een welvarend milieu ontstaan dat veel kansen biedt, niet alleen voor kunstenaars en professionals uit de kunstindustrie, maar ook voor kunstverzamelaars en investeerders.

Curatoren Ky Loh (China) en Hannie Rieuwerts (Nederland) hopen dat met dit soort evenementen de culturele uitwisseling en interactie tussen China en Nederland effectief worden bevorderd. Daarnaast willen zij met deze expositie het grote publiek meer inzicht geven in de kunst van het aquarelleren.

Een unieke expositie, die helaas maar kort duurt: Noteer dus in uw agenda:

28 en 29 april van 13 tot 17 uur in het Weefhuis te Zaandijk!

ZIE VOOR MEER INFORMATIE:


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

IWS-leden in Vietnam

Uitstekende internationale aquareltentoonstelling "culturele kleuren" De tentoonstelling toont ruim 200 schilderijen, geselecteerd uit 465 schilderijen van kunstenaars uit 60 landen en gebieden. Dit i

bottom of page