top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIws Holland

Fabriano in aquarello


FabrianoinAcquarello is een festival voor de Aquarel in het gelijknamige plaatsje in Italië . Veel kunstenaars kennen de naam van het gelijknamige papier wat daar gemaakt wordt.

Het festival is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor Aquarellisten uit de gehele wereld. Het hele stadje staat 4 dagen geheel in het teken van de aquarel . Er zijn demonstraties van wereld beroemde aquarellisten, er wordt geschilderd in de sfeervolle oude straatjes en tijdens de gezellige Italiaanse etentjes worden belangrijke contacten gelegd . Iedereen heeft dezelfde passie en dat maakt het festival tot een warm bad . Als je dit eenmaal meegemaakt hebt blijf je komen!

Er is een permanent Aquarelmuseum in het centrum van de stad . De exposities tijdens het festival ( en de maand erna) vinden plaats in de mooie kerkjes , het Papiermuseum en andere sfeervolle zalen in mooie gebouwen in het centrum van Fabriano , op loopafstand van elkaar.

De catalogus is een imposant boekwerk dat ook los verkocht wordt aan de bezoekers en geïnteresseerden. De catalogus van 2017 is geheel uitverkocht hoorde ik.

Wil je je als IWS- lid opgeven voor dit evenement? klik dan hier

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

IWS-leden in Vietnam

Uitstekende internationale aquareltentoonstelling "culturele kleuren" De tentoonstelling toont ruim 200 schilderijen, geselecteerd uit 465 schilderijen van kunstenaars uit 60 landen en gebieden. Dit i

bottom of page