Zoeken
  • Iws Holland

Fabriano in aquarello


FabrianoinAcquarello is een festival voor de Aquarel in het gelijknamige plaatsje in Italië . Veel kunstenaars kennen de naam van het gelijknamige papier wat daar gemaakt wordt.

Het festival is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor Aquarellisten uit de gehele wereld. Het hele stadje staat 4 dagen geheel in het teken van de aquarel . Er zijn demonstraties van wereld beroemde aquarellisten, er wordt geschilderd in de sfeervolle oude straatjes en tijdens de gezellige Italiaanse etentjes worden belangrijke contacten gelegd . Iedereen heeft dezelfde passie en dat maakt het festival tot een warm bad . Als je dit eenmaal meegemaakt hebt blijf je komen!

Er is een permanent Aquarelmuseum in het centrum van de stad . De exposities tijdens het festival ( en de maand erna) vinden plaats in de mooie kerkjes , het Papiermuseum en andere sfeervolle zalen in mooie gebouwen in het centrum van Fabriano , op loopafstand van elkaar.

De catalogus is een imposant boekwerk dat ook los verkocht wordt aan de bezoekers en geïnteresseerden. De catalogus van 2017 is geheel uitverkocht hoorde ik.

Wil je je als IWS- lid opgeven voor dit evenement? klik dan hier

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==


46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

National Sketch Day

Yes — nu Nederland van het slot gaat is het weer mogelijk: een National Sketch Day, georganiseerd door Urban Sketchers Nederland. En omdat Gerstaecker één van hun partners is, brengen we deze dag graa