top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIws Holland

Orgel-aquarellen Marco Boer te bezichtigen


De Ambachtse aquarellist Marco Boer heeft twee grote passies: kunst en muziek. Deze twee heeft hij bij elkaar weten te brengen in zijn tentoonstelling 'Great Churches and Organs'.

Na een expositie in de Grote Kerk van Dordrecht hangen er vanaf 4 juli twaalf grote aquarellen van Marco Boer in de Magdalena Kerk van Goes. Elk van de aquarellen laat een orgel uit de Nederlandse provincies zien. Zo zijn bijvoorbeeld orgels uit de Bovenkerk in Kampen en de Haarlemse Sint-Bavokerk afgebeeld, maar ook het Paradijsorgel uit de Oude Kerk in Barneveld en de orgels uit de Grote Kerk in Meppel en de Martinikerk in Bolsward hebben een plaats in de expositie gekregen. Na Goes gaat de tentoonstelling 'Great Churches and Organs' verder. Het is de bedoeling dat de werken op tournee gaan langs alle Nederlandse provincies.

Over Marco Boer Marco aquarelleert sinds 1997 en is vanaf dat moment ook niet meer geëindigd met dit prachtige medium. Kenmerkend is zijn beperkte kleurpalet. Het suggereren van details en de kunst van het weglaten zijn hem op het lijf geschreven. De noot die je niet speelt klinkt immers vaak het mooist. Marco is Master Member van het International Watercolour Soceity en exposeerde de afgelopen 2 jaren onder andere in India, Canada, Albania, Taiwan en Italie. Hij won diverse prijzen met zijn aquarellen in zowel binnen- als buitenland.

Reproducties bestellen Het is mogelijk om een hoogwaardige reproductie te bestellen van de aquarellen uit de expositie 'Great Churches and Organs'. In samenwerking met Marco ontwikkelden we een website waarop de kunstwerken in diverse formaten te verkrijgen zijn. Je kunt de ciglées bekijken en bestellen via www.xebius.nl/marcoboer.

Meer recente werken van Marco kun je vinden op zijn Instagrampagina

en op zijn website Watercolor.nl


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

IWS-leden in Vietnam

Uitstekende internationale aquareltentoonstelling "culturele kleuren" De tentoonstelling toont ruim 200 schilderijen, geselecteerd uit 465 schilderijen van kunstenaars uit 60 landen en gebieden. Dit i

bottom of page